Polityka prywatności i plików cookies

Dzień dobry!

Jeżeli tutaj trafiłeś, to niezawodny znak, że cenisz swoją prywatność. Doskonale to rozumiemy, dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie ten dokument, w którym znajdziesz zasady przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików cookies i innych technologii śledzących w związku z korzystaniem ze strony internetowej https://solga.pl

Informacja formalna na początek – administratorem strony jest Robert Solga i Wspólnicy Kancelaria Radców Prawnych Sp.k.

W razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z polityką prywatności, w każdej chwili możesz skontaktować się z nami, wysyłając wiadomość na adres kancelaria@solga.pl lub dzwoniąc na numery podane w naszej zakładce kontakt.

Skrócona wersja – najważniejsze informacje

Dbamy o Twoją prywatność, ale również o Twój czas. Dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie skróconą wersję najważniejszych zasad związanych z ochroną prywatności.

  • Kontaktując się z nami, przekazujesz nam swoje dane osobowe, a my dokładamy wszelkich starań, by Twoje dane pozostały poufne, bezpieczne i nie udostępniamy ich jakimkolwiek podmiotom trzecim bez Twojej wyraźnej zgody.
  • Twoje dane osobowe wykorzystujemy w celu kontaktu z Tobą i archiwizacji korespondencji. Nie prowadzimy działań marketingowych w stosunku do osób, które powierzyły nam dane kontaktowe.
  • Cały zespół kancelarii jest zobowiązany do przestrzegania tajemnicy zawodowej radcy prawnego.
  • Powierzamy przetwarzanie danych osobowych tylko sprawdzonym i zaufanym podmiotom świadczącym usługi związane z przetwarzaniem danych osobowych.
  • Korzystamy z narzędzi analitycznych Google Analytics, które zbierają informacje na temat Twoich odwiedzin strony, takie jak podstrony, które wyświetliłeś, czas, jaki spędziłeś na stronie czy przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics. Dane statystyczne nie są w żaden sposób łączone z danymi osobowymi podawanymi podczas kontaktu.
  • Zapewniamy możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Google+, LinkedIN.
  • Wykorzystujemy pliki cookies własne w celu prawidłowego działania strony i w celach statystycznych.

Jeżeli powyższe informacje nie są dla Ciebie wystarczające, poniżej znajdziesz dalej idące szczegóły.

Dane osobowe

Kontakt

Na tej stronie dane osobowe są zbierane wyłącznie w celach kontaktowych. Udostępniamy formularz kontaktowy na stronie oraz podajemy Ci swoje adresy e-mail.

Wysyłając zgłoszenie za pomocą formularza kontaktowego, podajesz nam Twoje imię i nazwisko oraz adres e-maili, ewentualnie numer telefonu (pole niewymagane).

Kontaktując się e-mailem podajesz naturalnie swój adres e-mail i inne informacje, zgodnie z Twoją wolą.

Dane te zostaną wykorzystane w celu podjęcia kontaktu z Tobą w celu odpowiedzi na Twoje pytanie i prowadzenia dalszej korespondencji.

Administratorem danych jest Robert Solga i Wspólnicy Kancelaria Radców Prawnych Sp.k. z siedzibą w Katowicach, ul. Karoliny 4, 40-186 Katowice. Kontakt: kancelaria@solga.pl

Twoje dane będą przetwarzane na podstawie Twojej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) w celu udzielenia Ci odpowiedzi na pytanie oraz kontynuowania korespondencji w tej sprawie.

Po zakończeniu korespondencji podstawą prawną przetwarzania jest usprawiedliwiony cel w postaci archiwizacji korespondencji na potrzeby wewnętrzne (art. 6 ust. 1 lit. c RODO).

Treść korespondencji może podlegać archiwizacji i nie jesteśmy w stanie jednoznacznie określić, kiedy zostanie usunięta. Masz prawo do domagania się przedstawienia historii korespondencji, jaką z nami prowadziłeś (jeżeli podlegała archiwizacji), jak również domagać się jej usunięcia, chyba że jej archiwizacja jest uzasadniona z uwagi na nasze nadrzędne interesy, np. obrona przed potencjalnymi roszczeniami z Twojej strony.

Nie przekazujemy Twoich danych poza obszar Unii Europejskiej, nie podejmujemy na ich podstawie decyzji w sposób zautomatyzowany (profilowanie) i nie łączymy z innymi danymi.

Przysługuje Ci prawo dostępu do Twoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania. Prawa te możesz realizować kontaktując się z nami na adres: kancelaria@solga.pl

Jeśli uznasz, że przetwarzanie Twoich danych narusza przepisy, możesz wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla uzyskania odpowiedzi na pytanie.

W każdej chwili przysługuje Ci prawo do wycofania zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych.  Cofnięcie  zgody  nie  będzie  wpływać  na  zgodność  z  prawem  przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej wycofaniem.

Bezpieczeństwo

Dokładamy starań, aby podjąć wszelkie środki bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych wymaganych przez przepisy o ochronie danych osobowych. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.

Tajemnica zawodowa radcy prawnego

Cały zespół kancelarii, łącznie z osobami nie posiadającymi tytułu zawodowego, został zobowiązany do przestrzegania tajemnicy zawodowej radcy prawnego. Jesteśmy zobowiązani przez czas nieograniczony zachować w tajemnicy wszystko, o czym dowiemy się w związku ze świadczeniem pomocy prawnej.

Wykaz powierzeń

Powierzamy przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:

  1. Zenbox Sp.z o.o, ul. Dąbrowskiego 7, 42-200 Częstochowa – w celu przechowywania danych osobowych na serwerze i obsługi poczty e-mail,
  2. P.U.H. Awans s.c. E. Komin, T. Komin ul. Tylna 10, 42-600 Tarnowskie Góry – w celu korzystania z zewnętrznych usług IT.

Wszystkie podmioty, którym powierzamy przetwarzanie danych osobowych gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa.

Pliki cookies i inne technologie śledzące

Nasza strona, podobnie jak niemal wszystkie inne strony internetowe, wykorzystuje pliki cookies, by zapewnić Ci najlepsze doświadczenia związane z korzystaniem z niej.

Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny.

Cookies można podzielić na cookies własne oraz cookie podmiotów trzecich.

Cookies pozwalają nam:

  • zapewnić prawidłowe funkcjonowanie strony,
  • poprawić szybkość i bezpieczeństwo korzystania ze strony,
  • ulepszać funkcje dostępne dla Ciebie na stronie,
  • korzystać z narzędzi analitycznych,
  • zapewniać funkcje społecznościowe.

Więcej szczegółów znajdziesz poniżej.

Zgoda na cookies

Podczas pierwszej wizyty na stronie wyświetlana jest Ci informacja na temat stosowania plików cookies. Zaakceptowanie i zamknięcie tej informacji oznacza, że wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności. Zgodę zawsze możesz wycofać, usuwając pliki cookies oraz zmieniając ustawienia plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj jednak, że wyłączenie plików cookies może powodować trudności w korzystaniu ze strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.

Cookies własne. Pliki cookies można podzielić na własne oraz pochodzące od podmiotów trzecich. Jeżeli chodzi o cookies własne, wykorzystujemy je w celu prawidłowego działania strony.

Cookies podmiotów trzecich. Nasz strona, podobnie jak większość współczesnych stron internetowych, wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich. Wykorzystanie tego rodzaju plików cookies zostało opisane poniżej.

Analiza i statystyka

Wykorzystujemy cookies do śledzenia statystyk strony, takich jak liczba osób odwiedzających, rodzaj systemu operacyjnego i przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony, czas spędzony na stronie, odwiedzone podstrony etc. Korzystamy w tym zakresie z narzędzia Google Analytics. Zbierane w tym zakresie informacje są całkowicie anonimowe i nie pozwalają na Twoją identyfikację. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics.

Korzystanie z usług Google Analytics wiąże się z zaimplementowaniem w kodzie naszej strony udostępnionego przez Google kodu śledzącego (tzw. tracking code). Kod ten bazuje na plikach cookies, ale może wykorzystywać również inne technologie śledzące.

Funkcje społecznościowe

Zapewniamy możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, YouTube.

Logi serwera

Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.

Logi obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze.

Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane przez nas w celu Twojej identyfikacji.

Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.